Ferestre mansarda

OptiLight este o marca pe piata de ferestre de mansarda, care ofera calitate superioara la un pret imbatabil.

Ferestrele cu articulare mediana reprezinta o solutie agreata in constructia ferestrelor de mansarda. Balamalele, care sunt amplasate la jumatatea inaltimii ferestrei, permit fixarea cercevelei in pozitia deschis, precum si rotirea acesteia cu 180°.
Constructia manerului asigura inchiderea etansa a ferestrei, precum si intredeschiderea in doua trepte. Aceste pozitii de intredeschis asigura aerisirea incaperii. Manerul amplasat in partea inferioara a canatului permite o operare usoara si confortabila a ferestrei, indiferent de inaltimea la care aceasta este montata. Clapeta de ventilatie cu care este dotata fereastra de mansarda asigura patrunderea suplimentara a aerului in incapere atunci cand fereastra este inchisa. Usurinta in utilizare.

Datorita constructiei - atat a ferestrelor de mansarda cat si a ramelor de etansare aferente - ferestrele de mansarda OptiLight pot fi montate pe acoperisuri cu diferite inclinatii (15°-90°) si cu diferite tipuri de invelitoare.

Rame de etansare
Ramele de etansare sunt un element necesar, care asigura montarea corecta a ferestrelor de mansarda in panta acoperisului.. Importanta ramei de etansare vine si din rolul ei de drenare eficienta a apei si de protectie impotriva vantului. Ramele sunt fabricate din tabla de aluminiu, protejata cu o vopsea poliesterica. Culoarea de baza este culoarea gri - maro (RAL 7022) si este in armonie cu culorile tipice invelitorilor. TZ-pentru invelitori ondulate cu grosimea de pana la 45 mm - cum ar fi tigla ceramica, tabla profilata; TS-pentru invelitori plate cu grosimea maxima de 16 mm - cum ar fi membrana hidroizolanta, sindrila bituminoasa, tabla plana. Aceste rame se imbina exclusiv cu ferestrele de mansarda OptiLight. Pentru ferestrele de mansarda OptiLight pot fi utilizate toate tipurile de accesorii produse de firma Fakro: exterioare (AMZ si ARZ); interioare - jaluzele (AJP), rulouri (ARS, ARP, ARF), rulouri plisate (APS) si plase contra insectelor. Gama diversificata de accesorii sporeste functionalitatea ferestrelor, permitand reglarea luminarii incaperilor, precum si consumul economic de energie. Accesoriile pot fi actionate manual sau electric si, fiind disponibile intr-o gama larga de culori, permit o imbinare armonioasa cu designul interior. Ferestrele de mansarda montate la inaltime mare pot fi operate cu ajutorul tijei telescopice.